top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith

Observing Awareness | wat is het?

Bijgewerkt op: 30 mei 2021
Observerend gewaarzijn: in basis is het hoe wij als mens en dier altijd leven, maar waar we niet meer van vanzelfsprekend mee verbonden zijn. Het is een kwaliteit van werken en leven die ontzettend waardevol is gebleken en die in al mijn werk terugkomt. Het maakt dat het leven zich kan ontvouwen zoals het zich voordoet zonder dat daar een oordeel over geveld wordt of een conclusie uit wordt getrokken. In het werk is dit van onschatbare waarde omdat de cliënt zo niet een bepaalde kant op wordt gestuurd, maar zijn eigen waarheid kan vinden.

Leren om de observeerder van je leven te worden, om te kijken naar de situaties en mensen in je leven zonder daar een mening over te hebben of te oordelen, helpt om de positieve waarde te vinden in elk moment. Leven met een positieve verwachting en gericht zijn op de mogelijkheden vraagt heel veel oefening, maar geen perfectie. Hierdoor kan ook hierin rust en een eigen weg gevonden worden. Het is voor de begeleider met de paarden de meest effectieve manier om op welke wijze dan ook met paard en mens samen te werken. Ook al omdat paarden in hetzelfde observerend gewaarzijn leven en daarom voor dit werk zo geschikt zijn. Om werkelijk de waarde van interventie met paarden te kunnen toepassen is het een must om als begeleider je af te kunnen stemmen op ditzelfde veld van ‘Observing Awareness’. En om werkelijk authentiek te kunnen leven is het van grote waarde dit (weer) te leren. Dansen met Paarden is een eerste stap.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page